Prijzen via uw zorgverzekeraar.

De door de zorgverzekeraar vastgelegde prijzen en vergoedingen van de hoortoestellen die u via het zogenaamde ZN- protocol van uw zorgverzekeraar moet aanschaffen, variëren per verzekering. Hierdoor is het helaas voor ons onmogelijk de prijzen van de hoortoestellen per verzekeraar op de site te vermelden.

 

Zorgverzekering-Hoortoestellen.

Vanaf 1 januari 2013 worden de verzekering toestellen geleverd volgens een hoor-protocol. Dit houd in dat alle gecontracteerde audiciens verplicht zijn dit protocol te volgen. Met dit protocol bepaald uw zorgverzekeraar welk hoortoestel u moet kopen, er bestaat geen vrije keuze van hoortoestellen meer.

Volgens een vragen lijst wordt u als slechthorende in een categorie ingedeeld. In deze categorie heeft u een zeer beperkte keuze uit hoortoestellen. Dit protocol maakt onderscheid tussen 5 categorieën, van eenvoudig tot complex. De beoordeling en categorie indeling vindt plaats door uw zorgverzekeraar.

 

Ekelhoff Hoortoestellen& Optiek gelooft niet dat de zorgverzekeraar voor u kan bepalen wat voor u het beste hoortoestel is.

Bij ons staan niet de eisen van de zorgverzekeraar, maar de wensen van de cliënt centraal, dus of u nu een (A merk)hoortoestel met gedeeltelijke vergoeding door uw zorgverzekeraar kiest, of een (A merk) toestel uit de private sector, u maakt de keuze.

Bij de meeste verzekeraars maakt het niet uit waar u naar toe gaat als u gebruik wilt maken van het wettelijk recht op restitutie.

Het is dan mogelijk ook bij Ekelhoff Hoortoestellen& Optiek een (gedeeltelijke) vergoeding te krijgen. Hierbij is het afhankelijk van uw aanvullende polisvoorwaarden, zelfs mogelijk dat u het aanschaf bedrag van uw hoortoestel volledig vergoed krijgt.

 

Hetzelfde toestel, lagere prijs.

 

We zien steeds vaker , via internet, hoortoestellen aangeboden worden met lage verkoop prijzen. Dit zijn over het algemeen hoortoestellen met een minimaal service niveau. Ook bij Ekelhoff Hoortoestellen& Optiek is het mogelijk Hoortoestellen van (uitsluitend) A merken met een lager service niveau aan te schaffen.

Dit geeft u dan de keuze mogelijkheid tussen een basis pakket en een comfort pakket.