De Serengeti zonnebril wordt al tijden gezien als de nummer 1 bij veel piloten, coureurs en chauffeurs, voor de kwaliteit en zicht- ervaring wat natuurlijk van essentieel belang is tijdens het vliegen of rijden op de weg. Zonder zonnebril met goede UV- bescherming zou men door langdurige blootstelling aan fel licht oogbeschadiging oplopen.

Naast piloten en coureurs heeft het merk Serengeti ook veel bekendheid verkregen door bekendheden als acteur Patrick Dempsey en Celine Cousteau (documentairemaker ‘Ocean Adventure Series’) die regelmatig te zien zijn met een Serengeti zonnebril. Naast eerdere vermeldingen in automagazine Top Gear, is Serengeti onlangs de samenwerking aangegaan met de broers Tim en Tom Coronel..

 

Serengeti werkt ruim 60 jaar met hoge discipline aan het creëren van de perfecte zonnebril en heeft inmiddels meer dan 100 jaar ervaring in het ontwikkelen van duurzame en bestendige lenzen en glazen.

Helderheid, scherpte, oogbescherming en het bieden van de meest natuurlijke kleurervaring is wat de Serengeti Eyewear collectie écht uniek maakt. Serengeti legt de lat al jaren hoog en is qua niveau lastig om te evenaren voor concurrenten. Hiermee heeft het merk wereldwijd een loyale groep van fans aan zich weten te binden.

In de begin jaren zestig begon Serengeti  met het ontwikkelen van zonnebrillen en kwam al snel met een echte gamechanger in de Eyewear industrie. Het team van Dr. William H. Armistead en Stanley Donald Stookey introduceerde in 1964 ’s werelds eerste fotochromatische lens van boriumsilicaatglas.

Een tweede unieke technologie die ontwikkeld is om blauw licht te kunnen filteren en lichtschittering te verminderen is de Spectral Control technologie. Deze technologie is moleculair in elke Serengeti lens geïnjecteerd. In 1982 werden de Serengeti zonnebrillen opgenomen in de Fortune Magazine lijst van de top 100 beste producten in Amerika. Drie jaar later werd de Serengeti drivers lens gelanceerd.

 

Serengeti won de Silmo d’Or Award voor innovatie in 2002 met de Polar PHD lens, een unicum. Gemaakt met Trivex materiaal en de nieuwe NXT technologie. Dit was de eerste keer dat de Silmo d’Or Award aan een zonnebrillenmerk werd uitgereikt. In 2017 werd de verbeterde en lichtere versie op de voorganger gelanceerd, de Polar PHD 2.0 lenzen.