Wat is dat gepiep en gesuis in mijn oren?

Veel mensen ervaren tinnitus als gepiep of gesuis in hun hoofd of oren, maar in feite kan het vele verschillende vormen aannemen.

Sommige mensen beschrijven de geluiden zelfs als de sensatie van een bruisende oceaan.

Deze geluiden kunnen continu of onderbroken zijn en u kunt deze geluiden in 1 of beide oren waarnemen.

Voor het grootste gedeelte van de mensen is de Tinnitus een subjectief geluid. Dit betekend dat alleen de persoon die het heeft dit kan horen. Tinnitus ontstaat binnen in het hoofd en kan ineens ontstaan of heel geleidelijk.

 

Wat heeft Tinnitus te maken met gehoorverlies?

Tinnitus en gehoorverlies zijn vaak onderling verbonden. Ongeveer 90% van de mensen die aan tinnitus lijdt hebben ook last van enige mate van gehoorverlies.Het gehoorverlies wordt vaak veroorzaakt door beschadigde haarcellen in het binnenoor.

Voor veel mensen kunnen hoortoestellen nuttig zijn die aan tinnitus lijden. Hoe beter u hoort, hoe minder de tinnitus u op zal vallen.

Het is daarom raadzaam een beoordeling van uw gehoor te laten uitvoeren als u symptomen van tinnitus heeft, hierbij kan het een belangrijke bron van steun zijn als u partner of een ander familielid mee kunt nemen.

Tinnitus onder controle Krijgen.

Er bestaat geen genezing voor tinnitus, maar als u beter begrijpt hoe u het kunt beheersen, kan dit ook helpen om u beter te voelen.

Door het aanbod van verschillende soorten geluid kan het zijn dat uw aandacht wordt afgeleid van de tinnitus en dat dit u verlichting biedt. Dit is wat Ekelhoff Hoortoestellen & Optiek geluidstherapie of een behandelplan noemt.

Hierbij kunt u denken aan:

Geluidsgenerator:Een apparaatje wat geluiden b.v. naast uw bed afspeelt om de tinnitus te verminderen.

Muziek: Rustgevende muziek of natuurgeluiden kunnen er voor zorgen dat het contrast tussen de tinnitus en rustige omgeving vermindert.

Hoortoestellen: Door het aanbod van meer geluid, zal de tinnitus minder doen opvallen.

Combinatie Toestellen: Hoortoestellen met speciale programma`s om geluiden te kunnen aanbieden.