Het ontwerp van CLAYTON FRANKLIN is gebaseerd op het Verenigd Koninkrijk in de jaren ’30. Dat was toen de term “traditionele” stijl is ontstaan. Brillen van CLAYTON FRANKLIN zijn een goede match voor donkerkleurige driedelige pakken en regiment streep-band stijl. Het is zeldzaam dat een Japans merk ontwerpt en luxe handgemaakte brillen maakt die bestemd zijn voor de export naar de VS en de Europese markt. Het merk is populair over de hele wereld, vooral in de Verenigde Staten.

Classic Styling Reborn
CLAYTON FRANKLIN brillen zijn geïnspireerd door het begin van de 20e eeuw. Clayton Franklin creëert klassieke en tijdloze brillen gecombineerd met innovatieve technologie voor de unieke styling. De nieuwste collectie biedt een scala aan vormen in metalen, acetaten en combinaties, met een aantal stijlen beschikbaar in titanium en buffelhoorn. Het kleurenpalet van de collectie bootst de industriële look van 1908 na, samen met ingewikkelde details zoals sterling zilver scharnieren, welke de nadruk legt op handgemaakt Japans vakmanschap van het merk.

Tweedelig verstelbare veren van de monturen verdelen het gewicht op subtiele drukpunten. Mechanisch bevestigde neuspads voorkomen breuk op de lassen. Er zijn 60-plus stijlen in de collectie met vijf kleuren voor elke stijl.

Geschiedenis

Clayton Franklin, opgericht in 1995 in de stad Sabae, Japan, is een hoog aangeschreven ontwerper en fabrikant in de internationale brillenwereld. Clayton Franklin is gevestigd in een regio die beroemd is om zijn brillenindustrie en brengt de Japanse filosofie van minimalistisch design, superieure techniek en moderne styling naar zijn optische en zonnebrillenframes.