Bernafon

Geschiedenis van Bernafon

Het begon allemaal in Zwitserland, net voordat in 1946 de jonge Hans Gfeller, een student in techniek, het nieuwe hoortoestel van zijn vader in handen kreeg. In plaats van het toestel, dat toen het beste in audiologische technologie was, te bewonderen, nam hij het mee naar zijn kamer, pakte een schroevendraaier en haalde het stukje bij beetje uit elkaar.

Hoewel de geschiedenis niet vertelt hoe de oude meneer Gfeller reageerde toen hij zag wat er was gebeurd, weten we wel dat het niet lang duurde voordat hij al snel zijn eigen geluidsversterkende apparatuur begon te ontwikkelen en verkopen.

Alpha is het eerste hoortoestel met Hybrid Technology™

Inspired by the best, Bernafon Alpha verenigt twee voortreffelijke technologieën in één hybride auditief systeem. Het vergroot zowel het spraakverstaan als het luistercomfort voor het beste geluid zonder compromissen.

Het eenvoudig te gebruiken oplaadbare hoortoestel met Bluetooth® streamt geluiden rechtstreeks van vele smartphones en andere externe apparaten.

Een geheel eigen oplossing hiervoor is Bernafons gepatenteerde ChannelFree™ signaalbewerking. Dankzij deze technologie leveren onze hoortoestellen de allerbeste geluidskwaliteit en optimaal spraakverstaan in alle lastige luistersituaties. Dat maakt communiceren weer makkelijk en fijn.