Home » Nachtlenzen

Nachtlenzen.

Droomt u daar ook wel eens van? Goed kunnen zien, zonder afhankelijk te zijn van uw bril of uw contactlenzen. Voor veel mensen is dat nu mogelijk. Sinds kort zijn er contactlenzen beschikbaar die alleen maar 's nachts gedragen hoeven te worden. Overdag ziet u perfect en heeft u geen lenzen of bril meer nodig.

Nachtlenzen veranderen de vorm van het hoornvlies een heel klein beetje terwijl u slaapt. Die vormverandering is precies voldoende om uw oogfout te corrigeren gedurende de hele dag.

De belangrijkste oorzaken van het contactlensgevoel zijn afwezig omdat uw ogen vrijwel niet bewegen als u slaapt en bovendien knippert u niet. En mocht u 's nachts even uw bed uit moeten, dan kunt u er ook nog goed mee zien. De nachtlenzen zijn namelijk perfect van sterkte en corrigeren uw ogen volledig.

U gaat slapen en dan kunnen er geen vuiltjes achter uw contactlenzen komen, ze kunnen niet "uitdrogen" en u hoeft ze niet regelmatig uit te halen om schoon te maken. U neemt de lenzen pas 's morgens uit en de hele dag hoeft u geen lenzen meer in. En toch ziet u goed, de hele dag.

Er is geen gewenningsperiode nodig bij de DreamLite nachtlenzen. Als de lenzen klaar zijn, krijgt u een uitgebreide instructie over hoe ze moeten worden behandeld en zet u ze de eerste avond in, vlak voordat u gaat slapen. Al na de eerste nacht is meestal 2/3 van de benodigde correctie al gerealiseerd.

De meeste mensen hebben met (en overdag zonder!) DreamLite nachtlenzen een gezichtsscherpte die erg hoog is en met een bril of gewone contactlenzen, nooit bereikt kon worden.

Mocht het resultaat u tegenvallen dan is er geen man overboord. De gewenste vormverandering is niet definitief. Het duurt minstens een hele dag voordat de ogen weer hun eigen vorm aannemen. Na maximaal een paar dagen zal het oog weer volledig zijn oorspronkelijk vorm terug hebben. Dat is een voordeel ten opzichte van een laserbehandeling van de ogen. Daarbij is de verandering niet omkeerbaar en blijft definitief aanwezig. Ook als het resultaat van de behandeling tegen zou vallen. Tegenwoordig zijn de nachtlenzen er ook in een multifocale variant. Dus ook geen leesbril meer nodig.