Home » Contactlenzen

Contactlenzen.

Mocht het zo zijn dat u niet met een bril rond wil lopen dan zijn er uiteraard ook contactlenzen voorhanden. Er zijn een heleboel soorten contactlenzen. Er zijn zachte lenzen, vormstabiele (harde) lenzen en nachtlenzen.

De zachte lenzen zijn er ook in veel vormen en maten. Je hebt de daglens, de weeklens, de maandlens, de 3-maandslens en de halfjaarslens. Ook wordt de zachte lens steeds vaker net als de vormstabiele lens op maat gemaakt zodat de pasvorm en het zicht optimaal is. Voor alle soorten contactlenzen kunt u bij ons terecht. Voor vragen en advies bent u van harte welkom om eens bij ons in de winkel langs te komen.

Zoals gezegd zijn er heel veel soorten zachte lenzen met betrekking tot draagtijd. Over het algemeen geldt hoe korter de draagtijd hoe beter het is voor het oog. Maar het is ook afhankelijk van het materiaal. Tegenwoordig worden de meeste gemaakt van Silicone Hydrogel. Dit materiaal heeft zeer goede zuurstof doorlatende eigenschappen waardoor hij wat beter is voor het oog. Soms gaat het niet zo goed vanwege het feit dat ze iets sneller uitdrogen waardoor een ander materiaal vaak net iets beter is.

Met behulp van testen, onderzoeken en een proefpassing kunnen we exact de lens bepalen die het beste bij u past. Omdat we ieder halfjaar ook een uitgebreide contactlescontrole uitvoeren monitoren we ook hoe de lens zich gedraagt tijdens de afgelopen draagperiode. Als er zich dan bijzonderheden voordoen kunnen we snel ingrijpen

Klik op de link voor informatie over de verschillende lenzen. 

Zachte Lenzen.

Harde Lenzen.

Nachtlenzen.

Wilt u meer weten kom dan langs in onze winkel of bel.

Helaas kunnen wij op dit moment geen controles uitvoeren op uw contactlenzen, gezien wij geen contactlens specialist in dienst hebben.