Home » Clayton en Franklin

Het ontwerp van CLAYTON FRANKLIN is gebaseerd op het Verenigd Koninkrijk in de jaren ’30. Dat was toen de term “traditionele” stijl is ontstaan. Brillen van CLAYTON FRANKLIN zijn een goede match voor donkerkleurige driedelige pakken en regiment streep-band stijl. Het is zeldzaam dat een Japans merk ontwerpt en luxe handgemaakte brillen maakt die bestemd zijn voor de export naar de VS en de Europese markt. Het merk is populair over de hele wereld, vooral in de Verenigde Staten.

Classic Styling Reborn
CLAYTON FRANKLIN brillen zijn geïnspireerd door het begin van de 20e eeuw. Clayton Franklin creëert klassieke en tijdloze brillen gecombineerd met innovatieve technologie voor de unieke styling. De nieuwste collectie biedt een scala aan vormen in metalen, acetaten en combinaties, met een aantal stijlen beschikbaar in titanium en buffelhoorn. Het kleurenpalet van de collectie bootst de industriële look van 1908 na, samen met ingewikkelde details zoals sterling zilver scharnieren, welke de nadruk legt op handgemaakt Japans vakmanschap van het merk. Tweedelig verstelbare veren van de monturen verdelen het gewicht op subtiele drukpunten. Mechanisch bevestigde neuspads voorkomen breuk op de lassen. Er zijn 60-plus stijlen in de collectie met vijf kleuren voor elke stijl.

Geschiedenis
Bill Clayton en Ken Franklin waren schoolgenoten op de lagere school in een kleine gemeente in Uppingham, Engeland. Voortdurend geplaagd om de dikke, nerdy bril die ze droegen, ging het tweetal op een missie om de bril te herdefiniëren en om brillen “cool” te maken. Tijdens de creatie van hun eerste bril, stierf Franklin aan een mysterieuze ziekte. Clayton zwoor aan Franklin’s familie dat hij de uitvoering van hun missie zou realiseren om hun droom van Clayton Franklin Spectacles te verwezenlijken.